Posta Gazetesi – Dünya klasiklerini beyaz önlüklere resmettiler

Uğur Koleji öğrencileri, Mustafa Kemal Atatürk'ün kendilerine armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na özel Biruni Üniversitesi Hastanesi'nde sergi açtı.

Marc Chagall'in Ezgilerin Ezgisi, Claud Monet'in Gün Doğumu, Johannes Vermeer'in İnci Küpeli Kız, Osman Hamdi Bey'in Kaplumbağa Terbiyecisi, Leonardo Da Vinci'nin Mona Lisa, Pablo Picasso'nun Üç Müzisyen ve yine Van Gogh'a ait Yıldızlı Gece eserleri beyaz önlük üzerine resmedilmiş şekilde sergilendi.

Sanatın çocuklara erken yaşta kazandırdığı vizyona dikkat çeken Okul Müdürü Osman Çebi, "Öğrencilerimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından armağan edilen bu özel günü farklı bir yaklaşımla karşılamak istediler. Bizler bu noktada çalışmalarının daha geniş kitleler tarafından görülebilmesi için destek olduk ve sergilerini Biruni Üniversitesi Hastanesi'nde açmalarını sağladık. Resimlerinin orada herkese açık sergileniyor olması çocuklarımızı çok heyecanlandırıyor. Oraya giden herkes resimleri görüyor, eminim böylesine yetenekli çocuklar gördükleri için bizler gibi ziyaretçilerimiz de gururlanıyordur. Herkesi sergimize bekliyoruz" dedi.