Biruni’de Sosyal Yaşam Bir Başka Güzel

Biruni’de Sosyal Yaşam Bir Başka Güzel

Doğayı korumaya önem veren Biruni Üniversitesi, yeşillikler içinde yer alan kampüsüyle öğrencilerini sanat, kültür ve sporla buluşturuyor. Bu yıl öğrencilerimiz, gerçekleştirdikleri 250’e yakın etkinlikle dopdolu bir yıl geçirdiler.

 

Üniversitemizde, öğrencilerimiz üst düzeyde mesleki açıdan öğrenim görürken aynı zamanda sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif açıdan kendisini geliştirebilme fırsatı buluyor. Üniversitemizde aktif 75 öğrenci topluluğumuz, 2021-2022 akademik yılında bilimsel, kültürel, sosyal ve sportif 250’ye yakın etkinliğe imza attı. Öğrencilerimiz, topluluklar bünyesinde düzenledikleri etkinliklerle; organizasyon becerilerini, iletişim ve takım alışması yetkinliklerini geliştiriyor, proje yönetiminin her safhasını deneyerek öğreniyor ve iletişim ağlarını geliştirme fırsatına sahip oluyor.

 

İletişim Ağlarını Geliştirme Olanağı

Bu anlamda üniversitemizde 75 öğrenci topluluğu aktif olarak etkinliklerini sürdürmektedir. Öğrencilerimiz, topluluklar bünyesinde düzenledikleri etkinliklerle; organizasyon becerilerini, iletişim ve takım çalışması yetkinliklerini geliştiriyor, proje yönetiminin her safhasını deneyerek öğrenir ve iletişim ağlarını geliştirme fırsatına sahip olurlar.

 

250’ye Yakın Etkinlik

Öğrenci topluluklarımız yıl içerisinde önemli gün ve haftalar başta olmak üzere çok sayıda bilimsel, kültürel, sosyal ve sportif etkinlik gerçekleştirdiler. Öğrencilerimiz, gerçekleştirdikleri 250’e yakın etkinlikle büyük bir başarıya imza attılar.

 

Dinlenme ve Oyun Alanları

Öğrencilerimiz ders aralarında geniş ve kapsamlı kantinlerinde vakit geçirebilir, oyun alanlarında başta satranç olmak üzere çeşitli beyin egzersizleri yapacağı bölümlerde verimli vakit geçirebiliyorlar.

 

Müzik Odası

Öğrencilerimiz aynı zamanda boş vakitlerinde müzik odasında istedikleri enstrüman üzerinde prova yapabiliyor, şarkılar besteleyip, seslendirebildiği gibi Üniversitemizin yıl içinde düzenlediği etkinliklerimizde görev alabilmektedirler.

 

3 Ayrı Alanda Spor Olanağı

Biruni Üniversitesi öğrencilerine ve personeline düzenli spor alışkanlıkları kazandıracak ortamı hazırlamak, kampüs yaşamlarını zenginleştirmek ve kaliteli egzersiz programları düzenleyerek, yaşam boyu kullanabilecekleri spor becerileri kazandırmak amacı ile fitness ve spor hizmeti verilmektedir. Spor çalışmaları üniversitemizde, branşlarında uzman antrenörler tarafından üç ayrı alanda gerçekleştiriliyor.

 

Seminer Salonları ve Fuaye Alanları

Öğrencilerimizin bilimsel, kültürel ve sosyal etkinliklerini gerçekleştirebilmeleri için Biruni ve Reyhan binalarımızda birer konferans salonumuz ve her iki binamızda fuaye alanımız yer almaktadır. Ayrıca Reyhan binamızda 2 adet seminer salonumuz bulunmaktadır.