Engel Tanımayan Erişebilir Kampüs

Engel Tanımayan Erişebilir Kampüs

Üniversitemiz, engelli öğrencilerimizin eğitim ve kampüs ortamına sorunsuz biçimde ulaşmalarını sağlamak için gerekli teknik ve fiziki şartları sürekli iyileştirerek eğitime önemli değer katıyor.

 

“Engelsiz koridorlar, engelsiz bahçe, engelsiz derslikler” sloganıyla yola çıkan Üniversitemiz, öğrencilerin kampüste hayatlarını kolaylaştırmak ve başarılarını arttırmak için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Sağlık, Kültür ve Spor Direktörlüğümüz (SKS) bünyesinde “Engelli Öğrenci Birimi” oluşturulmasının ardından kampüste ve sınıflarda gerekli tedbir ve düzenlemeler alındı. "Daha iyisini nasıl yapabilirim?" sorusundan yola çıkan Üniversitemiz, yıl boyunca kampüste çeşitli çalışmalar yaparak engelli öğrencilerimizin eğitim ortamına sorunsuz biçimde erişmelerini sağladı.

 

Ücretsiz seans desteği

Üniversitemiz ayrıca dil ve konuşmada sorun yaşayan öğrencilerimiz için dil ve konuşma terapistlerimizce, fiziksel engelli öğrencilerimiz için fizyoterapist ve ergoterapistlerimizce ücretsiz seanslarla destek sağlıyor.

 

Neler Yapıldı?

Kampüs girişinde engelli rampaları, dersliklerin olduğu katlarda engelli lavabosu, tekerlekli sandalye ve her iki bina içinde asansörlerde düzenlemeler yapıldı. Görme engelli bireyler için tüm kampüsümüzde Braille alfabesi eklenmiş tabelalar yenilendi.

 

Kendimi hiç yalnız hissetmiyorum

Okulumuzda zamanının nasıl geçtiğini sorduğumuz öğrencimiz Gizem Varol, şunları söyledi: “Biruni'de çok mutluyum. Üniversiteli olmanın heyecanını burada yaşamak çok güzel. Arkadaşlarım varken kendimi burada hiç yalnız hissetmiyorum, daima yanımda olduklarını hissediyorum. Öğretmenlerim, burada çalışan insanlar her biri benimle çok ilgili. Biruni Üniversitesi, erişilebilir bir üniversitedir. Herkes benim için elinden geleni yapıyor. Özel eğitim okuduğum için çok mutluyum zaten, burada olmak daha da mutlu ediyor beni.”