Özgün Bilgi Üreten Üniversite

Biruni Üniversitesi, kurulduğu günden itibaren ismini aldığı Biruni’ye yakışır bir bilim anlayışıyla araştırma ve geliştirme projelerine imza atarak ülkemizin ihtiyaçları doğrultusunda üretime katkı sunacak geleceğin Biruni’lilerini yetiştiriyor.

Yenilikçi Üniversite

Eğitime kattığı farklılıklarla nitelikli bireyler yetiştiren, ulusal ve uluslararası düzeyde özgün bilgi üreten Biruni Üniversitesi, toplumsal sorunların çözümüne katkı sağlayan yenilikçi ve lider bir üniversite olarak fark oluşturuyor. Üniversitemizin öğretim üyeleri ve öğrencileri, eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürdüğü her alanda özgün projelere imza atmaya devam ediyor. Bu yıl TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” 2021/1 dönemi kapsamında öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz bizlere büyük gurur yaşattı.

Başarımızla İlk 4’teyiz

Biruni Üniversitesi Öğrencileri ve Danışman hocaları tarafından hazırlanan 50 proje, TÜBİTAK tarafından destek almaya hak kazandı. Projelerimiz, Türkiye'deki bütün üniversiteler arasında 4. sırada, İstanbul'daki üniversiteler arasında 2'inci sırada, Türkiye'deki vakıf üniversiteleri arasında ise 1'inci sırada yer aldı.

Projeler Devam Ediyor

Aynı zamanda TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2021 yılı 2. dönem değerlendirme sonuçlarına göre de öğrencilerimizin projeleri destek almaya hak kazandı.

Sınırların Ötesinde Ülkemizi Temsil Ettiler

Bu yıl pek çok akademisyenimiz dünyanın dört bir yanında ülkemizi temsil etti. Örneğin Tıp Fakültesi Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Sayın İlke Küpeli, 35 ülkenin katıldığı “Salzburg CHOP Seminar in Pediatric Anesthesia and Critical Care" isimli seminere Türkiye’den davet edilen tek Anestezi uzmanı olarak hem ülkemizi hem üniversitemizi gururlandırdı. Öğretim Üyemiz ,seminerde “Doğuştan kalp hastalığı olan ve anal atrezi’li yenidoğan 2 günlük bir bebekte güvenli anesteziyi nasıl vermeliyiz?” konulu bir sunum yaptı.

Uluslararası Makaleler

Yaptığı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Üniversitemiz, uluslararası bilim dünyasında ses getiren çalışmalara imza attı. Örneğin Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyemiz ve Hastanemizin Kardiyoloji Uzmanı Sayın Doç. Dr. Cüneyt Koçaş'ın CTO (Tam tıkalı kalp damarı) Girişimlerinde Radial (bilekten giriş) ile Femoral (kasıktan giriş) Yoldan İşlem Sonuçlarının Karşılaştırılması" konulu makalesi, dünyanın en saygın girişimsel kardiyoloji dergisi Journal of Amerikan College of Cardiology-Interventions Dergisi'nde kabul edildi.

Öğrencilerimize Ödül Yağdı

Eczacılık Fakültesi öğrencilerinin bireysel ve takım olarak yarıştığı FarmaFikir 5 İnovasyon ve Fikir Yarışmasında Eczacılık Fakültesi öğrencimiz Betül Demir ve grup arkadaşları KADE projesiyle mansiyon ödülüne değer görüldü. İngilizce Diş Hekimliği Fakültesi 4. sınıf öğrencimiz Muammer Alhan Babat, 88 dişhekimliği fakültesinin yer aldığı Türk Dişhekimleri Birliği Öğrenci Kolu Merkezi Komisyonuna başkan olarak seçildi.