Çağdaş ve Geleneksel Sporların Merkezi

Çağdaş ve Geleneksel Sporların Merkezi

Biruni Üniversitesi, gençlerin yeteneklerini ortaya çıkarmaları ve kendilerini yetiştirmeleri için her türlü imkânı sunuyor. Bu yıl Üniversitemiz, erkek –kadın olmak üzere katılım gösterdikleri 30 branşta 32 madalya kazanarak ülkemize büyük gurur yaşattı.

2021-2022 Biruni Üniversitesi sportif faaliyetlerde başarılarını arttırarak devam ediyor. Üniversitemiz, “Sağlık için spor, spor için sağlık” sloganıyla 300’e yakın lisanslı sporcu ve 20 takımla spor dünyasına ismini yazdırıyor.

Yeteneklerin Ortaya Çıksın

Spor salonlarımız, teknik donanımız, nitelikli kadromuzla Üniversitemiz, ülkemize yeni sporcular kazandırıyor. Spor Koordinatörlüğümüz,  Biruni Üniversitesi öğrencilerine ve personeline düzenli spor alışkanlıkları kazandıracak ortamı hazırlamak, kampüs yaşamlarını zenginleştirmek ve kaliteli egzersiz programlarını düzenleyerek, yaşam boyu kullanabilecekleri spor becerileri kazandırmak amacıyla yıllardır özveriyle çalışıyor.

Kapsamlı Alt Yapı ve Donanım

Spor çalışmaları üniversitemizde uzman antrenörler tarafından üniversitelerarası organizasyonlar, üniversite takımları çalışmaları ve serbest çalışmalar branşları başta olmak üzere çeşitli alanlarda gerçekleştiriliyor. Takımların oluşturulması, spor organizasyonlarına katılma ve organizasyon düzenleme konusunda Üniversitemiz oldukça kapsamlı alt yapı ve donanıma sahiptir.

Açık ve Kapalı Alanlarda Spor

Yeşillikler içerisinde yer alan kampüsümüzde; öğrencilerimizin sportif faaliyetlerini gerçekleştirebilmesi için açık olarak 1 basketbol ve 1 voleybol sahası, kapalı olarak 1 basketbol, 1 voleybol, 1 boks, güreş ve taekwondo salonu, ayrıca fitness salonu ve kız öğrencilerimize özel kapalı stüdyo bulunmaktadır. Üniversitemizde 28 spor takımı aktif olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

 

İşte  Birunili Sporcuların Başarılarından Kesitler

TRİATLON:  2021-2022 Sezonu Balıkesir Avlu Triatlon Türkiye Kupası’nda Tıp Fakültesi 1.sınıf öğrencimiz Mert EREN yüz, bisiklet ve koşu branşlarının art arda yapıldığı yarışmada 3.olup bronz madalya kazandı.

SERBEST DALIŞ:  2021-2022 Sezonu Serbest Dalış Bireysel Türkiye Şampiyonası’nda ‘ 8x50 Endurance Apnea ‘branşında Türkiye ikincisi oldu ve Gümüş madalya kazanmıştır.

VOLEYBOL: 2021-2022 sezonunda Üniversitemiz Üniversitelerarası 2.lig Voleybol (Kadın- Erkek) Takımları gruplarını 2. Sırada tamamlayıp adlarını Çeyrek Finale yazdırdı, müsabakaları devam ediyor.

 KİCK BOKS: 2021-2022 sezonunda Erzurum Üniversitesi’nde düzenlenen Üniversitelerarası Üniversitemiz Kick Boks Takımı sporcuları Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi bölümü öğrencisi Yusuf Ayan Bronz, Meslek Yüksekokulu Tıbbi Laboratuvar Teknikleri bölümü öğrencisi Can Bora Bartın Bronz Madalya kazanmıştır.

TAEKWONDO: 2021-2022 sezonu Hatay Üniversitesi’nde düzenlenen 83 Üniversitenin katılımıyla Üniversiteler arası Taekwondo Ünilig Türkiye Şampiyonasında Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi öğrencisi İlayda Zeyrek 5. , Eczacılık Fakültesi öğrencisi Rümeysa Gedik 7., Hemşirelik Bölümü öğrencisi Zehra Taşcı 4. olarak tamamlamıştır.

 OKÇULUK: 2021-2022 sezonu Okçuluk Avrupa Şampiyonasında ülkemizi temsil eden Tıp Fakültesi 3. Sınıf öğrencimiz Yasemin Begüm Topkarcı, Berlin’de yapılan müsabakaları 3. Olarak tamamlayıp Bronz madalya kazanmıştır.

KARATE: 2021-2022 sezonu Balıkesir Üniversitesi’nde düzenlenen 78 Üniversitenin katılımıyla Üniversiteler arası Karate Ünilig Türkiye Şampiyonasında Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencisi Simge YÜCEL 7.olarak tamamlamıştır.   

 JEET KUNE DO:  2021-2022 Sezonu Adana İli Sarışam ilçesinde düzenlenen 1.kung Fu jeet Kune Do Kullüpler Arası Dünya Şampiyonasında Üniversitemiz Spor Koordinatörü 86 KG’da dünya şampiyonu olup altın kemer kazanmıştır.

SALON FUTBOLU:  2021-2022 sezonunda Üniversitemiz Salon Futbolu  Takımımız gruplarını 3. Sırada tamamlamışlardır.

FUTBOL:  2021-2022 sezonunda Üniversitemiz Futbol Takımımız gruplarını 3. Sırada tamamlamışlardır

REKTÖRLÜK KUPASI:  2021-2022 Sezonu Üniversitemiz Spor Koordinatörlüğü ve Yeşilay Topluluğu Bağımlılıkla Mücadele Rektörlük Voleybol Turnuvasına 24 Topluluk katılmış, kıyasıya mücadeleyle geçen turnuvanın sonucunda Sağlık Topluluğu 1. , Yeşilay Topluluğu 2. , Kızılay Topluluğu 3. , sırada yer almıştır, 2022 Bahar Şenliğinde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Sayın Adnan Yüksel,  sporcularımıza kupa ve madalyalarını takdim etmiştir.