İstanbul’un Kalbinin Attığı Yerde Şehir Merkezindeyiz

İstanbul’un Kalbinin Attığı Yerde Şehir Merkezindeyiz

Hem şehrin merkezinde hem de benzersiz tarihi dokusuyla İstanbul’un kalbinin attığı yerde bulunan Biruni Üniversitesine toplu ulaşım araçlarıyla ulaşmak oldukça kolay.

 

Üniversitemiz, tarihi güzelliğiyle adeta açık hava müzelerini andıran ve geçmişi antik çağlara kadar uzanan İstanbul Kara Surlarının 12 kapısından biri olan Belgrad Kapı’nın tam karşısında bulunuyor. Saklı tarihi güzelliğiyle bir kültür vadisi olan Zeytinburnu aynı zamanda İstanbul’un merkezi ilçelerinin başında geliyor.

 

Yeşillikler İçinde

Şehrin merkezinde konumlanmış Üniversitemize; metro, metrobüs, şehir hatları vapurları ve tramvayların çeşitli istasyonlarından aktarma yaparak rahatça ulaşabilirsiniz. Avrupa yakasında bulunan Halkalı ile Asya yakasında bulunan Gebze arasında hizmet veren modern ve yüksek kapasiteli banliyö demiryolu olan Marmaray’ı kullanmak isterseniz Kazlıçeşme durağında inebilirsiniz. Marmaray’ın çıkışında bulunan 48A, 50K, 85C, MR12 otobüslerine binip Biruni Üniversitesi durağında inerek Üniversitemize ulaşabilirsiniz. Marmaray’dan sonra temiz havayı içinize çekmek isterseniz 15-20 dakika yürüyerek de Üniversitemize ulaşmanız mümkün.

 

Tarihi Müzenin Eteğinde

Metrobüs veya tramvayı kullanmak isterseniz; Cevizlibağ durağında indikten sonra dilerseniz Panorama 1453 Tarih Müzesi’nin içinde bulunduğu Topkapı Parkı’nın içinden yürüyerek Üniversitemize ulaşabilirsiniz; dilerseniz metrobüsten indikten sonra 93M, 93T, 85C otobüslerinden herhangi birine binebilir veya minibüs kullanabilirsiniz.

 

Tarihle şehir kültürünü buluşma noktasında bulunan Biruni Üniversitesi’ne tüm toplu taşıma araçlarıyla her zaman ulaşabilirsiniz.

Ayrıntılı bilgi için: https://www.biruni.edu.tr/iletisimm

Açık Adresimiz:

10. Yıl Caddesi Protokol Yolu No: 45 34010 Topkapı / İstanbul