Mezunlarımız ‘Arayan’ Değil ‘Aranan’ Oldular

Mezunlarımız ‘Arayan’ Değil ‘Aranan’ Oldular

Üniversitemiz, mesleğinde başarılı, yetkin, ne istediğini bilen, kendine güvenen, olanaklarının ve sorumluluklarının farkında, evrensel standartların bilincinde, kültürel farklılıklara saygı duyan, etik ve ahlak bilincine sahip bireyler yetiştirmenin gururunu yaşıyor. Eğitimin yaşam boyu sürdüğünün farkında olarak mezun olan öğrencilerimiz, sonsuza kadar kapıları açık olan Üniversitemize her zaman gelerek mesleki ve sosyal bilgilerinin üzerine yenisini eklemeyi sürdürüyor. Mikrofon uzattığımız mezunlarımız, iş hayatında tecrübelerini bizlerle paylaştı.

 

 

Akademik Dünyada Kariyerine Devam Ediyor

Bedreddin Karakaya

Diş hekimliği fakültesi 2020 yılı mezunuyum. Yaşayarak gördüm ki; siz hedefinizi belirleyip ne istediğinizi bildiğiniz sürece Biruni Üniversitesi hep yanınızda olacak. Mezun olmadan iş hayatım hakkında hedeflerim vardı. Mezuniyetim sonrası iş hayatım da başlamış oldu. Öğrenciliğim boyunca topluluklarda aktif rol aldım ve topluluklar kurdum. Bu durumun sağladığı network sayesinde mesleki deneyimi olan birçok meslek büyüğümden bilgi edinme şansı yakaladım. Grup çalışması, koordinasyon, etkili iletişim, problem çözebilme, kriz yönetimi gibi birçok alanda bana katkısını iş hayatımda da yaşayarak tecrübe ediyorum. Şu an hem klinikte çalışıyorum hem de bir üniversitede öğretim görevlisi olarak çalışmalarımı sürdürüyorum. Aldığım eğitimin niteliği konusundaki farkındalığım her geçen gün artıyor ve odamdan gülümseyerek çıkan ve kalpten teşekkür eden her hasta bana her gün bir kez daha “İyi ki Biruni” dedirtiyor.

 

 

Toplum İçinde Fikirlerimi Özgürce Sunabiliyorum

Ayşe Olguner

2019 yılında sınıf birinciliği ile Sosyal Hizmetler bölümünden mezun oldum. Üniversitemizin hem eğitim hem de sosyal olarak kattığı ayrıcalığı mezun olduğum süre zarfında yaşadım. Üniversite hayatım boyunca birçok topluluğa üye oldum. Topluluklara girmem; farklı bölümlerden yeni kişiler tanımama, birçok sosyal aktiviteye dahil olabilmeme, gerçekleştirmek istediğim projeleri Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi yardımı ile yapabilmeme, toplum içinde fikirlerimi özgürce sunabilmeme ve üniversite hayatımın daha çok eğlenceli geçmesi sağladı. Yeni Birunili arkadaşlarımın topluluklara üye olmalarını, üniversitemizin sunduğu birçok imkandan yararlanabilmelerini ve şu an ki zamanlarının kıymetini bilip kampüste bolca vakit geçirmelerini tavsiye eder, mezun olduklarında Birunili oldukları için hep ayrıcalıklı olacaklarını belirtmek isterim ve arkadaşlarıma eğitim hayatlarında başarılar dilerim.

 

 

Sektörlerde farkındalık oluşturduk

Özlem Kodal

Biruni Üniversitesi, benim için sadece bir üniversite değil bir ailedir. Bu yüzden bende yeri hep ayrı kalacak. 2021 yılında çocuk gelişimi bölümünden mezun olduktan sonra Üniversitemizin hasta hakları bölümünde çalışmaya başladım ve halen devam ediyorum. Hayatım boyunca hep insanlara dokunmak, onların yüzlerini gülümsetmek için bir kulüp kurmak istemiştim ve Biruni Üniversitesinde bir kulüp kurduk öğrenci toplulukları ile beraber hem çevremize farkındalık oluşturduk hem de sosyalleştik. Başta Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Adnan Yüksel başta olmak üzere her daim desteklerini bizlerden esirgemeyen hocalarımız ve idari personele yanımızda olduklarını hissettirdikleri için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Son olarak Biruni’nin öğrencilerine , “Birunili oldukları için çok şanslı olduklarını söylemek isterim.”

 

 

Mezuniyet 1 ay kala işim hazırdı

Muhammet Kurt

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümü 2019 yılı mezunuyum. Üniversitemizde 2018-2019 yılları arası Bilim ve Araştırma Kulübü’nün kurucu başkanıyım. Üniversitemizde topluluklar tarafından yapılan her çalışma ve etkinliklere her zaman tam destek verdim. Ekibimizle farklı alanlardan, heyecan dolu ve bir o kadar da araştırmacı ruhumuzu önce çıkartan aktiviteler yaptık. Özellikle bilim konusunda Türkiye'de tek olma özelliği taşıyan mantardan ilaç üretimi denemesi çalışmaları gibi projeler okulumuzun akademisyenleri tarafından tam destek alarak çalışmalar ve ilerleme kat etmekte olan başarılara ulaşmıştır. İş sektörü mücadelesinde üniversitem her zaman destekçim olarak bana iş olanaklarını SKS ve Kariyer merkezi tarafından sürekli yönlendirmeler ve takipler ile mezuniyetime 1 ay kala mesleğim üzerinde ki işim hazır olarak mezun olmamı sağladılar. Akademik olarak aldığım eğitim iş hayatıma göre planlanmış ve dışarıda kendimi geliştirmem konusunda katkılar sağladılar.

 

Mezunlarımızın başarıları için tıklayınız.