Uluslararası Düzeyde Eğitim Fırsatı

Uluslararası Düzeyde Eğitim Fırsatı

Üniversitemiz, eğitim faaliyetlerini evrensel düzeyde sürdürmeye devam ediyor. Uluslararası işbirliklerine önem veren Üniversitemiz, dünya üniversiteleriyle yaptığı ikili anlaşmalarına her geçen gün bir yenisini daha ekliyor.

 

Öğrenci ve akademisyenlerinin uluslararası deneyimine oldukça önem veren Üniversitemiz, yaptığı uluslararası anlaşmalarla bir dünya üniversitesi olarak bilime önemli katkılarda bulunuyor. Öğrencilerin dünyada yapılan çalışmalardan ve eğitim sisteminden haberdar olmasını isteyen Üniversitemiz, yaptığı anlaşmalarla öğrencilerine yurt dışında da eğitim fırsatı sunuyor.

 

Eczacılık Fakültemizin Avrupa Üniversiteleriyle Anlaşmaları

Almanya'nın en büyük üniversitelerinden biri olan, 130 bölümüyle önemli çalışmalara imza atan halk arasında ise Münster Üniversitesi olarak da bilinen Westfälische Wilhelms Üniversitesi ile Üniversitemizin Eczacılık Fakültesi, yıllardır önemli çalışmalara imza atıyor. Aynı zamanda Üniversitemizin Hırvatistan’da bulunan Zagreb Üniversitesi ile de anlaşması var. Polonya’nın önemli üniversitelerinden Lublin Tıp Fakültesi de anlaşmalarımızın bulunduğu üniversitelerden sadece bir kaçı.

 

Eğitim’de İlk 500’den Üniversite ile Anlaşma

Eğitim Fakültemiz öğrencileri için de pek çok ülke ile anlaşmamız bulunuyor. Bu ülkelerden biri de İspanya. Dünyanın en iyi 500 üniversitesi sıralamasında yer alan La Laguna Üniversitesi ile yapılan anlaşmalar kapsamında Eğitim Fakültesindeki öğrencilerimiz, alanında önemli olan bu üniversitelerde eğitim görme imkânı buluyor.

 

Mühendislikte Fransa Deneyimi

Biyomedikal mühendisliğinde Üniversitemizin anlaşmalı olduğu üniversiteler arasında Fransa’nın Lille Catholic University ile Yunanistan’ın köklü üniversitelerinden Atina Teknolojik Eğitim Enstitüsü ile de anlaşmalarımız bulunuyor. Bilgisayar mühendisliğinde anlaşmalı olduğumuz ülkeler arasında ise Hırvatisyan, Polonya, Slovakya, Sırbistan yer alıyor.

 

İtalya’da Tıp

İtalya’nın araştırma üniversitelerinden Campania Luigi Vanvitelli Üniversitesi ile Üniversitemizin tıp alanında anlaşması bulunmaktadır. Aynı zamanda anlaşmalı olduğumuz ülkeler arasında Polonya, Romanya başta olmak üzere pek çok ülke ile anlaşmamız mevcuttur.

 

Diş Hekimliğinde Evrensel Bakış

Üniversitemizin Baltık ülkelerinin en eski üniversitelerinden Vilnius Üniversitesi ile de anlaşması bulunmaktadır. Ayrıca Üniversitemizin Litvanya başta olmak üzere pek çok Avrupa ülkesiyle de eğitim protokolü bulunuyor.